Access your content wherever you are

PS3™

Korzystanie z narzędzia do przesyłu danych

Można przesłać (kopiować lub przenosić) dane zapisane na dysku twardym jednego systemu PS3 do innego systemu PS3, korzystając z kabla sieci Ethernet.

Przed rozpoczęciem pamiętaj:

  • Po wykonaniu tej operacji wszystkie dane zapisane w systemie PS3, który otrzyma te dane („system docelowy"), zostaną usunięte.
  • Usuniętych danych nie można przywrócić, uważaj zatem, by przypadkowo nie usunąć ważnych danych. Odpowiedzialność za utratę lub uszkodzenie danych spoczywa na użytkowniku.
  • Niektórych typów danych nie można przesyłać.

Przygotowanie systemów do przesyłu danych

Przed rozpoczęciem operacji przesyłu danych należy wykonać następujące czynności.

1. Zaktualizuj oprogramowanie systemowe obydwu systemów PS3 do wersji 3.15 lub nowszej.
2. Przygotuj system PS3, który wyśle dane („system źródłowy").

Jeśli system źródłowy PS3 ma wielu użytkowników, przed rozpoczęciem operacji przesyłu danych dla każdego użytkownika należy wykonać następujące czynności.

  • Jeśli dany użytkownik nie posiada konta, utwórz konto Sony Entertainment Network.

W menu XMB (XrossMediaBar) wybierz PlayStation®Network > [Sign Up for PlayStation®Network] (Zarejestruj się w PlayStation® Network).

  • Wyłącz system PS3, jeśli dane przeznaczone do przesyłu zawierają zawartość zakupioną w PlayStation Store.

Wybierz PlayStation®Network > [Account Management] (Zarządzanie kontem)> [System Activation] (Aktywacja systemu).

  • Jeśli chcesz przesłać trofea, utwórz kopie zapasowe lub „zsynchronizuj" informacje o trofeach w systemie PS3 lub korzystając z serwera PlayStation Network.

Zaloguj się do PlayStation Network i wybierzesz Game (Gra) > [Trophy Collection] (Kolekcja Trofeów).

  • Jeśli w PlayStation Home w systemie źródłowym otrzymałeś nagrody do wykorzystania, przed przesłaniem danych zaloguj się do PlayStation Home.
  • Utwórz kopię zapasową swoich informacji o profilu oraz etapów utworzonych w grze LittleBigPlanet w zapisanej grze. Danych z kopii zapasowej możesz następnie użyć, grając w grę LittleBigPlanet na systemie docelowym PS3.

Pamiętaj, że poniższe ograniczenia obowiązują w przypadku operacji przesyłu danych wykonanej bez utworzenia konta Sony Entertainment Network:

  • W docelowym systemie PS3 nie będziesz mógł korzystać z zapisanych danych.
  • Nie będziesz mógł zdobywać Trofeów korzystając z zapisanych danych, które przesłałeś.
  • Informacje o Trofeach nie zostaną przesłane.

Przesyłanie danych

Wyłącz obydwa systemy PS3 i wykonaj następujące czynności. Jeśli przesyłane dane to zapisane dane gier chronione przed kopiowaniem lub dane chronione prawami autorskimi, zostaną one przesłane do docelowego systemu PS3 i usunięte ze źródłowego systemu PS3.

1. Korzystając z kabla sieci Ethernet, utwórz bezpośrednie połączenie między dwoma systemami PS3.
2. Podłącz systemy PS3 do różnych gniazd wejściowych wideo w telewizorze.
Użyj na przykład gniazda wejściowego HDMI i gniazda wejściowego wideo.
3. Włącz telewizor, a następnie włącz systemy PS3.
Skorzystaj z pilota od telewizora, aby przełączyć źródło obrazu, tak aby wyświetlić ekran źródłowego systemu PS3.
4. W źródłowym systemie PS3 wybierz opcję Settings (Ustawienia) > [System Settings] (Ustawienia systemowe)> [Data Transfer Utility] (Narzędzie do przesyłu danych).
5. Wybierz [1. Transfer data from this system to the other PS3™ system.] (Przesył danych z tego systemu PS3™ do drugiego systemu PS3™).

Jeśli nie wykonałeś czynności przygotowawczych opisanych wcześniej, postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie, aby wykonać te czynności.
6. Gdy system PS3 znajduje się w trybie gotowości, aby rozpocząć przesył danych, przełącz pilotem źródło obrazu w celu wyświetlenia ekranu docelowego systemu PS3.
7.W docelowym systemie PS3 wybierz opcję Settings (Ustawienia) > [System Settings] (Ustawienia systemowe)> [Data Transfer Utility] (Narzędzie do przesyłu danych).
8. Wybierz [2. Transfer from the other PS3™ system to this system.] (Przesył danych z drugiego systemu PS3™ do tego systemu PS3™).

Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie, aby wykonać operację.

Wskazówki

  • Po zakończeniu operacji przesyłu danych możesz wyłączyć źródłowy system PS3. Ustaw telewizor tak, aby pokazywał ekran źródłowego systemu PS3, a następnie wybierz Users (Użytkownicy) > [Turn Off System] (Wyłącz system automatycznie).
  • Jeśli częścią tej operacji było przeniesienie zawartości pobranej z PlayStation Store, przed użyciem tych danych musisz aktywować docelowy system PS3. Aby aktywować system, zaloguj się do systemu PS3 jako użytkownik, który jest posiadaczem tej zawartości, a następnie wybierz PlayStation®Network > [Account Management] (Zarządzanie kontem) > [System Activation] (Aktywacja systemu).

Ograniczenia dotyczące narzędzia do przesyłu danych (stan na dzień 10 grudnia 2009)

Niektórych typów danych nie można przesłać przy użyciu narzędzia do przesyłu danych, inne można przesłać, ale nie można ich używać w docelowym systemie PS3.

Najnowsze informacje na temat narzędzia do przesyłu danych znajdują się w witrynie pomocy. Nie można przesłać następujących typów danych:

  • Treści wideo, które zostały pobrane do wynajęcia z PlayStation Store (typ pliku: MNV).
  • Utworów (w tym pakietów SongPacks) do oprogramowania SingStar, które zostały zapisane na dysku twardym systemu PS3.
  • Danych z gry LittleBigPlanet.
  • Plików wideo chronionych prawami autorskimi (typ pliku: MGV).
  • Plików wideo zgodnych z usługą DivX® VOD (Wideo na żądanie).
  • Następującego oprogramowania w formacie PlayStation 2, jeśli zostało zainstalowane na dysku twardym systemu PS3: [FINAL FANTASY XI] i [Expansion Discs] (dysków z rozszerzeniami); [SOCOM II: U.S. NAVY SEALs] oraz [Related discs included with OPM* Issue 87, OPM* Issue 88, OPM* Issue 89, OPM* Issue 90] (Powiązanych dysków dołączonych do numerów 87, 88, 89, 90 OPM*).

* Official PlayStation Magazine – Oficjalny Magazyn PlayStation

W przypadku następujących typów danych konieczne jest wykonanie dodatkowych czynności po zakończeniu przesyłu, by móc z nich korzystać:

  • Dane aplikacji dla usługi Life with PlayStation®

Pobierz i zainstaluj aplikację Life with PlayStation® na docelowym systemie PS3. Możesz dalej korzystać ze swoich punktów wkładu rankingu PlayStation Network z kanału Folding@home™.

  • GripShift

Gdy po raz pierwszy uruchomisz grę po wykonaniu operacji przesyłu danych, zostanie wyświetlony komunikat o błędzie i nie będzie można grać. Aby grać, pobierz i zainstaluj grę ponownie.

  • Zapisane dane gier Ghostbusters  i Ghostbusters: The Video Game

Gdy po raz pierwszy uruchomisz grę po wykonaniu operacji przesyłu danych, zapisane gry nie zostaną rozpoznane. Aby skorzystać z zapisanych danych, wyjdź z gry i uruchom ją ponownie.

Udostępniaj

Google+

Powiązane oprogramowanie systemowe

Pobierz najnowszą aktualizację oprogramowania systemowego do swojego systemu PS3.

Dowiedz się, co zawarto w aktualizacji 4.60 Oprogramowanie systemowe – informacje Archiwum oprogramowania systemowego

Zgłaszanie uwag

Zgłaszanie uwag

Daj nam znać, jeśli ktoś psuje Ci zabawę online z systemem PlayStation.

Dowiedz się więcej

Pomoc online

Pomoc online

Znajdź informacje i porady oraz dziel się nimi w Społeczności PlayStation.

Dowiedz się więcej

Kody błędów systemu PS3

Kody błędów systemu PS3

To przydatne narzędzie pozwoli ci uzyskać więcej informacji na temat kodów błędów i sugerowanych rozwiązań.

Dowiedz się więcej

Kontakt

Kontakt

Nasze Centrum Obsługi Klienta służy pomocą. Zadzwoń!

Dowiedz się więcej